top of page
Search
  • Writer's pictureRamon Kok

2e minicase

Voor de tweede minicase kregen we de opdracht om een probleem op te lossen die missiemasters ondervonden, missiemasters werden vaak gebeld aangezien er veel vragen waren over het dashboard waarbij een missie aangemaakt kon worden. Er was ook een ander vraagstuk, echter heb ik meer belangrijke gedragingen van user experience geleerd van het eerste vraagstuk. Samen met een teamgenoot was er onderzoek gedaan naar de heuristieken van Nielsen, voldoende onderzoek om ieder van deze heuristieken te begrijpen en te kunnen gebruiken voor de analyse van het dashboard. Tijdens de analyse werd al gauw duidelijk dat enkele heuristieken bijna volkomen afwezig waren of verbroken werden. Naar mijn mening is het analyseren van een UI met behulp van bijvoorbeeld heuristieken, of een andere bron een goede manier om hiermee bekend te worden. Ook vallen deze heuristieken soms ook op bij het bezoek aan andere websites. Enkele voorbeelden:


Heuristiek 1: Zichtbaarheid van status.

Heuristiek 2: Het systeem en de echte wereld komen overeen. (De kalender.)


Heuristiek 3: Gebruiker heeft controle en vrijheid. Het annuleren, en er kan van stap 3 terug worden genavigeerd naar stap 1, dan stap 2. Er is vrijheid en controle.

Heuristiek 4: Wees consistent: Groen rechthoek representeert: call-to action

Heuristiek 5: Maak geen foute fouten: Bevestigen na aanvragen.


Heuristiek 6: Zorg dat de bezoeker zo min mogelijk hoeft te onthouden.

Heuristiek 7 en 8 vindt ik niet heel veel voorkomen bij de site van duo, behalve dat ze wel ondanks de grote hoeveelheid informatie op de site wel een poging doen om het ontwerp minimalistisch te houden. En dat er voor de beginners vaak extra informatie en begeleiding te vinden is maar dit hoort eerder bij heuristiek 10.


Heuristiek 9: Help de gebruikers met het herkennen en herstellen van fouten: Niet echt een fout, maar er wordt gewaarschuwd dat het proces van de aanvraag voor het reisproduct nog niet compleet is, en wat er daarvoor gedaan kan worden.

Heuristiek 10: Bied hulp en documentatie:



3 views0 comments

Recent Posts

See All

TGIF

Solo week

Vorige week hadden we een week de tijd om individueel te werken aan persoonlijke doelen. Voor mij was dit een introductie in front-end web development. Ik had een cursus gekocht op Udemy van 50 uur om

Post: Blog2_Post
bottom of page